youri beursgens


Youri Beursgens
Youri Beursgens

Hallo,

 

Mijn naam is Youri Beursgens, ik ben 33 jaar (1987), vrijgezel en ik kom uit het altijd gezellige Gilze - Rijen (Noord Brabant), ik ben geboren in Oosterhout.

 

Ik race in de Toyota Aygo en samen met Roy Haak die in de Peugeot 107 racet rijden we voor het team van Willem van Dalen Racing uit Westerbork.

Ik ben vrachtwagenchauffeur van beroep en als hobby speel ik trompet in de verschillende bands en orkesten.


De auto.- en motorsport hebben me altijd geïnteresseerd en ik wilde altijd al zelf coureur worden. Helaas had ik niet de financiële middelen en bleef het dus altijd bij zelf karten en het volgen van onder andere de formule 1, toerwagens en andere race klassen in de auto.- en motorsport.

Moto Guzzi V11 Sport
Moto Guzzi V11 Sport

Tot ik in oktober 2018 besloot om mijn KNAF-racelicentie te gaan halen. En met succes.

Vier maanden later kwam ik op de motorbeurs in Utrecht op 25 februari 2019 (motor rijden is ook een grote hobby van mij) oudgediende Willem van Dalen tegen die in de stand van Vrienden van het TT-Circuit stond. Willem vertelde mij dat hij zelf een eigen kleinschalig raceteam heeft en actief is in de PTC-Cup en tot mijn blijdschap een tweede raceauto tot zijn beschikking heeft, wat natuurlijk direct mijn interesse wekte.

Maar ik had intussen de afspraak met een ander racing-team dat ik voor het 'komende' seizoen (2019) voor hun zou gaan rijden en dat wilde ik natuurlijk niet zomaar afzeggen. Echter door omstandigheden kwam ik toch weer bij het team van Willem van Dalen terecht. Na weer met Willem te hebben gesproken kwam ik tot de conclusie dat ik bij dat team toch beter uit was.

Willem, Youri en Robert
Willem, Youri en Robert

Zodoende ben ik bij hun in het raceteam terecht gekomen en heb daar naar alle tevredenheid het afgelopen race-seizoen mijn eerste wedstrijden gereden in de PTC.- en deels in de Citybug Cup.

Hier tijdens een mooi gevecht aan de leiding met drie klasse genoten.
Hier tijdens een mooi gevecht aan de leiding met drie klasse genoten.

In verband met de Covid-19 (Corona) is het voor het komende seizoen 2020 allemaal nog erg onzeker. Wel zijn de beide racewagens opnieuw geprepareerd voor de nieuw opgezette PTC-Racing Cup.

 

Heb er wel zin in, dus let's GO!!

 

Met vriendelijke race groet,

Youri Beursgens