david hoogenberg


Mijn naam is David Hoogenberg, ik ben geboren op 24 december 2002 te Assen, waar ik nu  nog woon bij mijn ouders. Ik studeerde aan Terra Vo en het TT-Instituut Drenthe College.

Momenteel ben ik werkzaam bij Jaap Dik Auto's in Assen, wat bij toeval ook nog een oud werkgever van Willem van Dalen is.

 

Een andere hobby van mij is MTB Freestylen. Ik ga ongeveer één keer per week met mijn fietsmaten, de "Brakke sessie" in Groningen freestylen. Met de baan daar (DirtPark Groningen) zijn ze ongeveer 15 jaar geleden begonnen en wij onderhouden het nu. Regelmatig organiseren we leuke dingen. De één fiets op een BMX en een ander op een dirtjumper (freestyle MTB fiets)

Dit is mijn fiets, een Canyon
Dit is mijn fiets, een Canyon

Via een oproep van K.N.A.F. sportcommissaris Ton Nachtegeller op Facebook, om te komen helpen bij zijn zoon Mark, die in 2018 tijdens de Gamma racing day meereed in de superkarts op het TT-Circuit kwam ik ook in contact met Willem van Dalen. Ton en Willem zijn oud "collaga's" uit de rallycross tijd.


De ontmoeting met Willem tijdens het Gamma ACNN superkart feest klikte zo goed dat hij mij gevraagd heeft om zijn racing team te komen versterken. En JA, dat leek me wel wat.

 

Ik heb nu een klein jaartje meegedraaid in het team Willem van Dalen Racing Westerbork en kan er al vele mooie dingen over vertellen.

Er hangt altijd een goede sfeer in en om de pitbox op de paddock maar ook zeker een serieuze want we zijn tenslotte aan het racen, laten we dat niet vergeten.

Roy die zich concentreerd voor de race, prachtig hé.
Roy die zich concentreerd voor de race, prachtig hé.

We hebben twee goede coureurs, Youri Beursgens en Roy Haak. Zoals die twee altijd weer gemotiveerd de baan op gaan en klaar zijn voor mooie gevechten met de andere teams.

Ik ben sinds seizoen 2019 als monteur bij het team gekomen en voelde mij vanaf de eerste dag al helemaal op mijn plek bij het team. Elk keer dat het race wekend was afgelopen kon ik niet wachten op het volgende weekend. Je bent de hele dag door omsingeld door aardige mensen die dezelfde passie hebben dan mij.

 

Met dank aan Willem van Dalen en alle andere teamleden dat zij mij deze mooie kans geven.

David, Youri, Robert, Claus, Roy en Willem.
David, Youri, Robert, Claus, Roy en Willem.

 

 

 

 

 

 

 

David Hoogenberg,

Monteur bij Racing Westerbork.

 

See you on trach i hope after the Corona crises

Op de foto met een gedeelte van het team en grote supporter uit Duitsland, Claus Lewan met pitbord.