Een mooie buit op Zolder


Zomaar midden in de week, op dinsdag 28 mei, staan de City-bug Cup races van de DNRT op het circuit Zolder in België gepland. Voor een doordeweeksedag is het lastig de juiste pitbemanning te vinden. Onze crewleden Robert van Dalen en Bert Nijmeijer moesten helaas afhaken. Gelukkig zien Martijn Haak en good old Albert Lahuis kans ons bij te staan met hun service deze dag.

Deze editie doen we weer eens mee met twee race-auto's en twee bestuurders. Natuurlijk is onze eigen Roy Haak van de partij met de Peugeot en in onze tweede wagen (Toyota) rijdt Youri Beursgens.

Gelukkig heeft het team met hulp van sponsors en harde werkers de wagen van Roy weer in orde gekregen na de crash op 19 mei tijdens de PTC-Cupraces op het TT circuit. We bedanken iedereen voor de hulp, met name garage Zanting en International motors BV.

We vertrekken op maandag richting Zolder. We hebben de grote tent meegenomen, omdat er een miscommunicatie was ontstaan bij de reservering van een pitbox. Gelukkig is dat telefonisch in orde gekomen en zo kunnen we bij aankomst gelijk pitbox no. 11 betrekken.

Oude bekende Jorn Boertien vraagt of hij met zijn Mazda MX5 bij ons in de box mag en daar zeggen we natuurlijk geen nee tegen. Gezellig Jorn.

Doordat we op de maandagavond de auto's laten keuren door de TC en de zaak in orde brengen voorde races van de volgende dag, zijn we mooi op schema. Dat betekent minder stress en gedoe en we kunnen gezellig even met het team en de gasten bij elkaar zitten en de versnaperingen van Striethouldt catering nuttigen.

De race in Zolder brengt niet het deelnemersveld waar we op gehoopt hebben, maar we beginnen vol goede moet aan de vrije.- en tijdtraining. Roy komt niet echt naar voren. Zou de wagen dan toch meer beschadigd zijn dan we dachten na de vorige race? Hebben we iets over het hoofd gezien?

De eerste wedstrijd doet onze tweede rijder Youri Beursgens goede zaken en scoort met de Toyota Aygo de tweede plaats. Er is echter contact geweest met een andere rijder. 


De teambaas adviseert om niet direct gefrustreerd melding te maken bij de wedstrijdleiding, wat Youri later een straf van drie plaatsen kost. Tja, je hebt het niet altijd bij het rechte eind.

Roy heeft de eerste wedstrijd wederom een goede start en ligt een aantal ronden op de tweede plaats, echter door een stuurfoutje verliest hij twee plaatsen en kan beginnen aan strijd om de tweede plaats terug te winnen. Hij heeft echter de pech dat als de aansluiting weer is gevonden en Roy een aanval wil inzetten hij gehinderd word door deelnemers uit een andere klasse, zodat hij wederom zijn uiterste best moet doen om de aansluiting terug te pakken.

Dit lukt Roy een aantal maal maar heeft telkens de pech van coureurs uit andere klasse waardoor het niet lukt om de verloren plaatsen weer voor zich op te eisen wat resulteert in een vierde plaats in de eerste wedstrijd en een zeer gefrustreerde coureur.

Race twee is prachtig om te zien en

de rondetijden worden ook steeds beter.

Na wederom een goede start pakt Roy weer de tweede plaats en weet deze vast te houden tot de finish. Youri heeft na wat strijd toch de vierde plaats te pakken. wat resulteert in een vierde plaats algemeen voor Youri Beursgens en een tweede plaats voor Roy Haak.


Iedereen die dit mede mogelijk heeft gemaakt wederom,

Bedankt.

 

Met vriendelijke groet,

Willem van Dalen en Roy Haak
Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    Harry Splinter (donderdag, 27 juni 2019 15:48)

    direct na een fout naar de wedstrijdleider lopen en je exuus aanbieden helpt meestal 1 of 2 plaatsen.

  • #2

    Willem van Dalen (donderdag, 27 juni 2019 16:31)

    Sorry sorry, zal het zekers doen de volgende keer Harry.