Cupraces Assen 19 mei 2019


In de vrije training en in de tijdtraining komt de wagen helaas niet goed op gang met een P7 als resultaat. Roy baalt daar van en doet zijn uiterste best om er in de race alsnog wat van te maken, maar maakt geforceerd toch wat kleine foutjes. Resultaat is een P5. Dus een vijfde startplek in race 2.

In de pit vragen de monteurs zich af waarom de wagen niet de snelheid heeft als in de voorgaande races. Na lang speuren komen ze erachter dat de sporing van de wagen niet helemaal optimaal meer is. Alles wordt opnieuw afgesteld en zo begint Roy aan race twee.

Roy heeft een super goede start en vol op snelheid vliegen de coureurs door de eerste ronde. Het gaat uitstekend tot de Geert Timmer bocht, de plek waar al zoveel bes;list is in het verleden. En ja hoor, terwijl Roy op P3 ligt krijgt hij een tik op zijn achterbumper en wiel van Jasper Stiksma. Hij schiet hard van de baan en belandt vol in de vangrail. (Zie filmpje van Ronnie Attema op 2 minuut 38) Dat betekend het einde van de race in Assen. Helaas is hiermee ook de kans op het kampioenschap verspeeld.

Vol spanning gingen we naar de ACNN PTC Cupraces in Assen. Het TT circuit was opnieuw toneel voor de Peugeot 107 met Roy Haak achter het stuur.

Na drie races op rij, super bij de top gereden te hebben in Zandvoort, waren de verwachtingen hoog gespannen. Roy had op zijn "eigen" circuit nog niet kunnen scoren, zoals er meer bekende motorsportnamen zijn die lang moesten wachten op succes in Assen. Zou het TT-circuit Roy nu eindelijk goed gezind zijn, na zijn succesraces in Zandvoort?

De auto heeft veel schade, maar dat is binnen een week toch weer in orde gekomen met medewerking van garage Zanting in Dwingeloo en Internationaal Motors in Groningen, Top! Bedankt.

 

We gaan vol goede moed verder voor een mooie klassering. 


Iedereen die dit mede mogelijk heeft gemaakt wederom,

Bedankt.

 

Met vriendelijke groet,

Willem van Dalen en Roy Haak
Reactie schrijven

Commentaren: 0