Twee overwinningen op één dag


Roy Haak laat niet meer met zich sollen

Op 25 april 2019 staat Roy Haak op Zandvoort aan de start bij de PTC Cup van de ACNN. Vier dagen eerder was hij ook al op het circuit in Zandvoort te vinden voor de Citybug Cup paasraces. Daar liet hij al zien dat zijn concurrenten rekening met hem moeten houden dit jaar. Na twee slechte trainingen behaalde hij toch een knappe 5e plek in race 1 en een 2e plek in race 2.

 

Voor het team was het even aanpoten om de auto weer klaar te krijgen voor de PTC Cup. Maar niet voor niets, want Roy laat duidelijk zien dat er dit seizoen niet met de jonge coureur uit Westerbork te spotten valt.

In de vrije training zet hij al de snelste tijd op de klokken, om dat kunstwerkje in de kwalificatie nog eens over te doen.

 

Roy pakt zijn allereerste POLE POSITION.

 

Zowel het team als de organisatie is verrast door de supersnelle tijden van Roy, Noah Hermans moest toezien dat Roy elke ronde een stukje bij hem wegliep. De voorsprong liep op tot 6 seconden, zoveel dat Albert Lahuis het niet meer nodig vond om de uitlooptijd door te geven op het pitbord.

Viervoudig kampioen Ruben Lohuis mocht buiten mededinging zijn snelle, geprepareerde C1 testen van de organisatie en startte daarom voorop. Deze wagen is speciaal geprepareerd voor de 24 uur van Spa. Zelfs hij kon Roy bijna niet van het lijf houden. Roy draait in de eerste wedstrijd zelfs een 


snellere tijd dan Ruben met zijn speciale veelbesproken (goed klinkende) uitlaat.

 

Al met al werd Roy Haak als eerste afgevlagd. Hij staat voor de tweede keer in zijn race carrière op het podium, maar nu op de hoogste trede: Plaats 1 !

 

Voor Roy is het wel even wennen: bekers, bloemen en het traditionele spuiten van de champagne. Teambaas Willem had de dag ervoor nog gegrapt dat hij het Wilhelmus zou zingen als Roy eerste zou worden. Zo gezegd, zo gedaan, en bij de eerste klanken kreeg Willem spontaan bijval van de mensen op de tribune.

Na een strenge controle in het Parc fermé mag de wagen weer mee naar de pitbox. Daar hoort het team tot hun schrik dat de multiriem (aandrijving dynamo en waterpomp) dreigt te knappen en zal het volgens de technici geen race meer uithouden. Ondanks het aanbod van een vervangende riem van een bevriend team is de tijd te kort om de riem te vervangen voor aanvang van race 2. Het team moet de gok nemen dat de gerafelde riem heel blijft.

 

Gespannen staan de supporters langs de kant tijdens race 2. Roy gaat na een bliksemstart ook in deze race aan de leiding. Zou de multiriem het volhouden? Ronde na ronde komt Roy door tot grote vreugde van het team.


 

Ook deze race schrijft Roy op zijn naam. Twee keer op 1 dag de eerste plaats!! Het enige minpunt is dat Willem door wederom een controle van de auto direct na de race de huldiging van de tweede race moet missen om de technici bij de controle te assisteren.

 

De auto is opnieuw goedgekeurd na de controle. Wel vroegen technici na de controle zich af waarom Roy Haak nu zo ineens vooraan rijdt? Wie het weet mag het zeggen. Volgens Albert Lahuis komt het antwoord vanzelf.

 

Al met al veel vreugde bij alle betrokkenen van het team van Roy. Deze race van de ACNN zullen we niet vergeten.

Roy Haak: Twee keer op één dag de overwinning
Roy Haak: Twee keer op één dag de overwinning

Race één

1 Roy Haak

2 Noah Hermans

3 Marcel SchoonhovenRace twee

1 Roy Haak

2 Noah Hermans

3 Marcel Schoonhoven


 

De volgende race van Roy is op 19 mei op het TT circuit van Assen


Iedereen die dit mede mogelijk heeft gemaakt wederom,

Bedankt.

 

Met vriendelijke groet,

Willem van Dalen en Roy Haak
Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Willem van Dalen (dinsdag, 07 mei 2019 21:31)

    Als je als Opa en racementor van het circuit af mag rijden met TWEE eerste prijzen op de dasbord dan voel je de koning te rijk. Bedankt Roy Haak