Roy pakt op circuit Zandvoort podiumplaats


Op eerste paasdag komt Roy Haak aan de start van de beroemde paasraces op het circuit van Zandvoort.

Roy is zojuist teruggekeerd in Nederland na een maand in Finland te hebben verbleven voor zijn studie. Op vrijdagavond landt hij op Schiphol om zaterdag al weer naar Zandvoort te vertrekken voor de paasrace op zondag.

Roy probeert dit jaar weer deel te nemen aan twee competities: de Citybug Cup van de DNRT en de PTC Cup van de ACNN. De keuze is lastig, omdat de reglementen voor deze klassen niet meer gelijk zijn. Mogelijk moet de Peugeot 107 van Roy dan aangepast worden. Teambaas Willem van Dalen ziet dit niet zo zitten en heeft in overleg met het team besloten eerst te gaan kijken waar ze staan.

Nog steeds twijfelend over de twee competities moet Roy de eerste wedstrijd van de PTC Cup aan zich voorbij laten gaan. De wedstrijd is op het TT-Circuit in Assen verreden op 21 april en dat kwam niet uit met zijn verblijf in Finland. Dus is de eerste wedstrijd die Roy rijdt de paasrace van de Citybug Cup op Zandvoort. Het team is benieuwd wat deze race brengt.

Uitslag eerste vrije training
Uitslag eerste vrije training

 

 

 

 

 

De vrije training in de vroege ochtend verloopt niet naar wens. Roy komt niet aan de tijden die het team voor ogen had (plaats 13). Hebben de wagens van de concurrenten dan zoveel meer vermogen gekregen?

Ook de kwalificatie gaat niet zoals verwacht: Roy moet de eerste race op plaats 11 van de 27 starten.

 

Het team houdt rekening met een moeilijk racejaar.

Tijdens de eerste race maakt Roy er echter een prachtige inhaalrace van. Hij rijd de ene na de andere concurrent voorbij en eindigt na een zeer spannende race op een zeer verdienstelijke vijfde plaats.  Zou de vermoeidheid van de reis naar Finland hem toch parten hebben gespeeld tijdens de training?

Ook de tweede race is erg spannend. Na een goede start sluit Roy aan bij de kopmannen en volgt het tempo goed. Hij ligt ronden lang op de vierde plek in de


kopgroep van vier rijders, met daarin de kampioen van 2018. Roy houdt verstandig de drie andere rijders bij en houdt ze in de gaten.

Hij bekijkt slim waar hij kan inhalen en slaat vlak voor de finishvlag toe. Hij pakt plek drie en daarmee zijn allereerste podiumplek in zijn autosportcarriére.

Na de race volgt nog een verrassing. Omdat een van de rijders voor hem nog een tijdstraf krijgt, is de definitieve uitslag een tweede plaats! 

 

Na het optellen van de punten van race één en race twee komt Roy in totaal op de derde plaats in het Citybug Cup kampioenschap tot nu toe.

 

Van Finland tot het podium in één weekend!


 

Iedereen die dit fantastische raceweekend mede mogelijk heeft gemaakt,

BEDANKT.

  

Met vriendelijke groet,

Willem van Dalen en Roy Haak

 
Reactie schrijven

Commentaren: 0