Roy tijdens testdag in avenger cup

 

Tijdens de licentiedag en Racing Expo in Leeuwarden hadden we hem al zien staan, de Avenger, en ook dat deze cup onder de KNAF paraplu ging rijden.

Toen was ook al duidelijk dat ze op zoek waren naar jonge coureurs.

 

Op 19 maart 2017 verzorgde MB Motorsport dan ook een kennismakingsdag op het TT-Circuit van Assen, waar onze jonge autocoureur Roy 


natuurlijk graag gebruik van wilde maken. Het was dan ook een mooie gelegenheid om de Avenger aan een test te onderwerpen en te kijken en voelen hoe deze KNAF Avenger zich op een koud en nat TT-Circuit gedroeg.

Na de testrondes was een reactie van Roy dan ook dat het een grote kart is, alleen dan heel wat sneller. De Avenger is uitgerust met een 155 Pk Ford Zetec E 2.0L motor.

De 155 Pk van de Ford motor worden via de achterwielen aangedreven wat natuurlijk wel even wennen is in vergelijking met mijn Peugeot 107.

 

Bovendien merk je natuurlijk met zo'n open raceauto wat de rijwind voor kracht uitoefend op je helm. Krijg je wel een dikke nek van.

 

Ook was er nog even de gelegenheid om in een Peugeot 206gti cup racer wat testrondes te rijden. Deze auto rijd mee in de nieuw opgezette 206gti cup.

De reactie van Roy is dat het een snellere Peugeot 107 is waarbij Roy denkt dat de 107 in de bochten beter is.

Wij willen via deze weg dan ook MB Motorsport nogmaals bedanken want we zijn dankzij deze speciale dag toch weer twee ervaringen rijker geworden.

Voor meer info: www.avengercup.nl/avenger


 

 

 

 

Met vriendelijke groet,

Willem van Dalen
Reactie schrijven

Commentaren: 0