Groot verlies van een bijzondere man

Verdriet bij Vrienden TT

Met verdriet hebben wij, Vrienden van het TT Circuit Assen, kennis genomen van het trieste bericht van het overlijden van Jaap Timmer. Timmer, vicevoorzitter van onze organisatie, stond in 2008 aan de wieg van onze stichting. Sindsdien heeft “Mr TT” zich altijd met hart en ziel ingezet om de belangenorganisatie te laten groeien. Samen met een groot aantal andere vrijwilligers is Vrienden TT Circuit Assen mede door zijn inzet uitgegroeid tot een club met meer dan 12.000 Vrienden. Tot het laatste moment was Jaap Timmer nauw betrokken bij de activiteiten van Vrienden TT Circuit Assen. Groot was dan ook de verslagenheid toen donderdag 23 februari rond het middaguur bekend werd dat Jaap Timmer, woensdag, na een korte ziekte op 77 jarige leeftijd in zijn woonplaats Witten was overleden.

Mr. TT. Jaap Timmer
Mr. TT. Jaap Timmer

Jaap Timmer was onlosmakelijk verbonden met het TT Circuit. Jaap erfde van zijn vader Geert de liefde voor de motorsport. Geert deed in de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw als coureur mee aan de TT van Assen.

Jaap bezocht in zijn jonge jaren al vele motorwedstrijden en hij werd begin jaren zeventig motorsportverslaggever voor het bekende sportprogramma Langs de Lijn.

In 1974 trad hij toe tot het bestuur van de Stichting Circuit van Drenthe en werd later voorzitter daarvan.

Ook internationaal deed Jaap Timmer van zich spreken, eerst als vicevoorzitter en later voorzitter van de wegracecommissie van de wereldmotorbond FIM.

Na zijn actieve bestuursperiode bij de TT bleef Timmer op velerlei manieren verbonden met de motorsport. Zo ook via Vrienden TT Circuit Assen.

Onze stichting verliest in Jaap Timmer een bijzonder bestuurder. Een motorsportman die je gerust een wandelende encyclopedie voor de wegrace mocht noemen. Met het overlijden van Jaap Timmer verliest de Nederlandse motorsport een markant man. Een tijdperk is met zijn heengaan afgesloten.

 

Bestuur en Commissie Activiteiten van de Stichting Vrienden TT Circuit Assen zullen Jaap missen.

Wij wensen zijn vrouw en kinderen heel veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.

 

Vrienden TT Circuit Assen

Fred Lubbers

Voorzitter Activiteitencommissie.

 

 Reactie schrijven

Commentaren: 1
 • #1

  Willem van Dalen (vrijdag, 24 februari 2017 14:40)

  Wij, van racing team Willem van Dalen racing Westerbork zijn natuurlijk erg nauw bij de 12.000 leden tellende vrienden van het TT circuit betrokken.
  En zo hebben we ook van dichtbij met Jaap Timmer te maken gekregen. Ook wij zijn door dit bericht diep bedroefd.
  Ook had Jaap Timmer onze Roy Haak in z'n hart gesloten nadat we hadden besloten de autosport in te gaan een dik jaar geleden.
  En zo mocht Roy Haak zich op 10 okt 2015 bij de vriendendag van TT vrienden ook officieel presenteren als jonge karter die een overstap maakte naar de autorensport.
  Als Ambassadeur van de Vrienden TT circuit Assen wil ik familie en vrienden van Jaap Timmer veel sterkte wensen met dit grote verlies. Ook ik zal hem missen. R.I.P. Jaap Timmer.