Hallo beste racefans

Op zondag 6 november 2016 heeft Roy Haak van het team Willem van Dalen Racing Westerbork het seizoen van de ACNN - PTC cup race's afgesloten met een speciale sponsor en vriendendag.

Deze dag hield in dat onze sponsoren, Club van Honderd leden, vrienden, familieleden en andere supporters uitgenodigd waren om onder het genot van een hapje en drankje bij elkaar te komen in een pit-box op het TT-Circuit om van dichtbij een training mee te maken. Op deze dag was er een zogeheten "open pitlane training", zodat men (mits 16 jaar of ouder) tot aan de pitmuur de racewagens van allerlei soorten en merken tot op een meter afstand aan de andere kant van de muur voorbij hoort en ziet razen.

 

Dit is voor velen een bijzondere ervaring.


P8 in seizoen 2016
P8 in seizoen 2016
Altijd leuk, een 1 bij je naam
Altijd leuk, een 1 bij je naam

Als klap op de vuurpijl kon men met een helm op en strak ingesnoerd in de vierpunts veiligheidsriem op de bijrijders kuipstoel enkele ronden mee met onze Roy Haak in de Peugeot 107 racer.

Zo ging ook de oma van Roy, Dina Wolting, enkele ronden mee met Roy over het bekende en beroemde Drentse GP TT-Circuit.

Oma Dina maakt zich klaar om enkele ronden met Roy mee te gaan
Oma Dina maakt zich klaar om enkele ronden met Roy mee te gaan
Dina word stevig vastgesnoerd in de veiligheiodsgordel
Dina word stevig vastgesnoerd in de veiligheiodsgordel

 

Dina die meestal niet snel de mond gesnoerd kan worden was toch wel onder de indruk van de rijstijl en snelheid van haar kleinzoon. "Ik zal niet zo snel meer commentaar geven over het rijden van Roy", waren haar woorden toen ze uitstapte.

 

Ook onze buren in de pitboxen naast ons, onder andere team Boertien/Blaak hadden een sponsordag. En toen Emanuel Mardjoedi met zijn BMW zich bij ons aansloot konden we gezellig met elkaar van gedachten wisselen en bij elkaar "binnen" lopen.

Frank Houtstra, van het motor racing team FHR uit Emmeloord vond het een leuk wagentje om mee te racen en in gedachten zat hij al op de baan. Wie weet, zo zie je maar dat ook de contacten uit ons motorsport verleden nog altijd bestaan.

Frank Houtstra
Frank Houtstra

Maar donkere wolken boven het TT circuit beloven maar één ding en dat is natuurlijk regen. Volgens Roy nu pas leuk omdat je die achterkant nu zonder de druk van een wedstrijd, even lekker kan laten driften, jaja.

Een spray van water achter de raceauto's, maar Roy bleef doorgaan
Een spray van water achter de raceauto's, maar Roy bleef doorgaan

Jacob Blomberg assisiteert even in de regen. Jammer was wel dat de verschillende uitgenodigde gasten het misschien vanwege de weersomstandigheden, lieten afweten.

 

Wie er wel was en aandachtig de hele zaak gade sloeg is de jongste supporter

Rowin van Dalen

Robert en Rowin van Dalen - "zo hey, das mooi he pap".
Robert en Rowin van Dalen - "zo hey, das mooi he pap".

Aan het einde dan de dag wilde ik zelf nog een paar ronden ervaren wat de jongste coureur van Noord Nederland, Roy Haak (16 jaar) in dit seizoen met een jaar racen had geleerd. Pfff, en inderdaad, slippend en glijdend ging Roy gecontroleerd over de baan. Maar tijdens dit glijden en slippen zit ik toch liever zelf achter een klein race-stuur. Goed gedaan hoor Roy.

Helaas. Onze sponsor Meursinge (Ierse pub) in Westerbork, stopt na drie jaar met sponsoring. Ook deze laatste keer waren de hapjes en drankjes prima door hun verzorgd. Natuurlijk willen wij hun hartelijk bedanken voor hun steun in de afgelopen jaren.


Al met al was het weer een geslaagd evenement en we hopen dat we voor het seizoen van 2017 wederom alles rond kunnen krijgen.


Alle mensen die ons in 2016 een warm hart toedroegen bedankt                                            en tot volgend seizoen

Roy bij de Peugeot 107
Roy bij de Peugeot 107
Dit was de laatste keer in seizoen 2016
Dit was de laatste keer in seizoen 2016

Tot ziens in 2017
Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    Robbyrossie (dinsdag, 24 januari 2017 23:33)

    Leuk verslag! Beter laat dan nooit!

  • #2

    willem van dalen (dinsdag, 24 januari 2017 23:40)

    Als jij een keer wat leuks heb te vertellen Robbyrossie, wij staan er allemaal voor open.