Roy eindigd op een keurige 8e plaats.

Op 15 en 16 oktober werden op het Duitse circuit-Funpark te Meppen de laatste wedstrijden voor het PTC-Cup kampioenschap verreden met maar liefst drie wedstrijden.

Een paar dagen voor dit weekend sloeg de stress toe, bij controle bleek er een achterdemper stuk te zijn. Wat nu te doen zo vlak voor de races........ Na een telefoontje aan René Krüger kon deze ons uit de brand helpen door deze nog snel te laten reviseren. Ook weer gelukt. Nogmaals bedankt René.


 

 

Bijzonder jammer was dat wij, Robert als lid van de commissie activiteiten voor de autosport, Roy als lid en ik als Ambassadeur van de vrienden van het TT Circuit niet op de vriendendag aanwezig konden zijn op het TT Circuit.

Hopelijk vallen het komend jaar deze evenementen niet meer samen op één en dezelfde dag.

Maar in onze racetent waren ze toch een beetje bij ons.

Op vrijdagavond vertrokken we vanuit Westerbork richting Duitsland, waar we dan in alle rust onze racetent en spullen konden opstellen. Deze keer hadden we Cees (klapband) Kamphort, de racebanden leverancier en specialist als buurman. Die later op de 


avond nog even gezellig kwam buurten onder het genot van een kopje koffie, wij later op de avond nog gezellig "wat anders". Voor coureur Roy is dat "wat anders" uit den boze want morgen is de racedag. Roy zoekt inmiddels zijn bedje op in de bus en wij blijven nog even gezellig praten over onze hobby en sport. Robert had zijn heater op gas meegenomen, waar geen thermostaat in zit, zodat we in de tent goed konden vertoeven. Tijdens de koude nacht werden bij ons in de tent toch sauna temperaturen bereikt.

Zaterdagmorgen om 7 uur hoor je de telefoons rinkelen en worden we wakker, even later rijd Roy z'n Peugeot 107 racer naar de Technische Keuring waar de auto zal worden (goed)gekeurd.

Een broodje, kopje koffie en dan nog even wachten tot 09:20uur tot de briefing voor de PTC-Cup begint.


De vrije training begon om 10:00uur, de wagen gaat helaas niet zoals we gehoopt hadden. Roy komt bij de pitsmuur langs en we ruiken een brandlucht vanaf Roy zijn Peugeot.

Bij een pitstop blijkt dat de nieuw gemonteerde linker achterrem iets aanloopt. Nadat we dit snel verholpen hebben kon hij zijn weg vervolgen, maar niet tot volle tevredenheid en een P11 was het resultaat. Nog maar even verder zoeken naar de juiste afstelling.

Om 13:10uur begon de tijdtraining en dachten we dat we het opnieuw konden gaan proberen. Echter de baan is inmiddels een beetje nat geworden door miezerige regen, niet dat Roy bang is voor een natte baan maar op de afstelling van de vrije training kunnen we nu niet verder borduren. Zoals verwacht zijn de tijden nu niet als in de eerste training al heeft Roy nu wel een plek gewonnen en staat nu op P10.

Nu is het wachten tot 15:05uur wat het weer zal gaan doen voor de éérste race dit weekend.

Met een tijdverschil van goed anderhalve seconden op de kopman gaat Roy de race van start. Nagelbijtend sta ik met "oud" monteur Albert Lahuis de verrichtingen van Roy te bekijken, het lijkt erop dat het niet verkeerd gaat maar Roy finisht op een tiende plaats in race 1. Maar toch wel weer een paar punten voor het kampioenschap.


Zaterdagavond was er wel erg veel feest in de tent naast ons. Nadat we de auto hadden gewassen en technisch gecontroleerd gingen wij dan ook maar gezellig buurten en hebben de gezelligheid bij collega teams gezocht. En onder het genot van een glaasje nog wat gepraat over de race's en de techniek.

Foto Natasja van Geemen
Foto Natasja van Geemen

Zondagmorgen in alle vroegte word er al een foto gemaakt van de Peugeot 107 door Natasja van Geemen in een nog in rust zijnde rennerskwartier.

 

De tweede race word verreden op zondag om 10:00uur. Gisteravond samen met Ruben Lohuis de afstelling van de gereviseerde achterdempers nog even doorgesproken. Bovendien worden we deze dag (leuk) geobserveerd  door onze sponsor Gerrit Fruchnicht en zijn vrouw van Drentse Motoren Revisie uit Hoogeveen, die ons nog even een hart onder de riem steekt. Zonder verder alle namen te noemen hadden we ook weer aan aandacht van andere supporters geen klagen, waarvoor wederom onze dank.

Voor deze race mocht Roy vanaf de tiende plaats vertrekken met naast Roy de ook 16-jarige Dominique Kraan, ja de zoon van. Racen en inhalen op het korte en bochtige


circuit is moeilijk. De tijden liggen op tienden van seconden van elkaar en Roy komt niet naar voren en blijft hangen op een 11e plaats.

Na deze race word de strategie nogmaals met elkaar doorgesproken en wordt Roy erop geattendeerd dat voor de laatste doordraaier, Roy als enige de rem even aantikt. O, is het antwoord van Roy "dan kan ik daar dus nog wat tijd winnen, dus ga ik daar niet meer de rem aantikken in de volgende race".

Zondagmiddag 14:10uur de derde en laatste race van seizoen 2017.

Nadat Roy weer goed uit de startblokken is gekomen, en prachtig racewerk laat zien, samen met Lars Blaak, gaan ze beiden een zeer sportief gevecht aan waarbij ze al stuivertje wisselend elkaar het leven zuur maken. Roy denkt terug aan wat we doorgenomen hadden over het ingaan van de laatste doordraaier. Roy probeert de rem niet aan te tikken om zo net even wat meer verschil te kunnen maken met Lars. Dat lukt maar helaas de bochtsnelheid en de G-krachten drijven de Peugeot naar de betonnen muur die hij dan ook even schampt


en daarmee zijn wielophanging, velgen en sporing beschadigde, zodat Roy alle zeilen bij moet zetten om de finish te halen. Bij de nacontrole bleek dat beide voorbanden tot op het canvas waren doorgesleten door de schade, wat dan weer goed is voor onze buurman Cees.

Al met al toch alle drie de races van dit weekend uitgereden en hopend dat we niet in het klassement gezakt zijn maar dat we zijn blijven staan waar we stonden in het kampioenschap.

Tot onze vreugde bleek dat na de puntentelling Roy Haak op een keurige 8e plaats in het kampioenschap PTC-Cup van 2016 van de ACNN onder auspiciën van de KNAF was geëindigd. Dit vooral omdat hij alle races punten heeft gepakt

Bedankt Roy
Bedankt Roy

 

 

Zondagavond na de race's was er feest en buffet in het restaurant van Funpark Meppen, waar de kampioenen bekend gemaakt werden en gehuldigd.

Tevens werd hier de "voorlopige" racekalender voor 2017 bekend gemaakt.

 

Na dit alles keerden we na een leuk en plezierig seizoen weer huiswaarts.

 

Met sportieve groet,

Willem van Dalen
Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Robbyrossie (dinsdag, 17 januari 2017 21:02)

    Super leuk stukje weer!! Op naar volgend seizoen!