zolder zondag 28-08-2016 (Belgie)

Max Verstappen
Max Verstappen

Na op vrijdag 26 augustus 2016 een schitterende dag op Spa Francorchamps  bij de vrije training van de Formule 1 te hebben gehad zijn we op zaterdag weer richting Belgi"e vertrokken. Ditmaal was de reis 96,4 kilometer korter want we zaten op het circuit van Zolder.

Toen we uit Westerbork vertrokken was het 18 graden, toen we na een lange rit uitstapten bleek het op Zolder 35 graden te zijn. Een uur later konden we de pitbox in, de broodjes die gesponsord waren door Meursinge hadden we wegens ruimtegebrek in de Peugeot gelegd, maar de kaas was gesmolten dus we hadden meer een soort van tosti's, maar wel erg lekker.

Toen we na een uur de pitbox in konden kwamen we er achter dat er niemand naast ons kwam staan dus hadden we eigenlijk twee pitboxen tot onze beschikking. Aangezien we er ook gingen slapen kwam dat dus best goed uit.

Toen we alles klaar hadden gezet zijn we buiten gaan zitten in de pitstraat, na een tijdje begon het te onweren en te druppelen. Nadat we dat een tijdje hadden aangekeken begon het ook nog te waaien waardoor er een flesje van tafel viel. Toen we dat wouden opruimen kwamen we er achter dat er geen bezem was. Robert en ik gingen naar een andere box die nog open was en we wouden vragen om een bezem, maar wat we toen zagen vonden we allebei veel mooier, het waren namelijk twee Trabantjes. Na even gepraat te hebben kwamen we er achter dat ze ook nog bij de PTC-cup in reden.

Nadat alles was opgeruimd ging ik slapen. De volgende dag werd ik om half negen wakker, na eerst wat koffie te hebben gedronken was om negen uur de rijders briefing.

Na de briefing mochten we om tien uur de baan op, maar niet voor lange duur. Na mijn crash werd er code 60 ingevoerd tot de training was afgelopen. De kwalificatie ging iets beter maar met een 19e plaats was ik niet heel blij dus dat moest ik nog verbeteren in de eerste wedstrijd.

In de eerste wedstrijd had ik een heel slechte start, ik kon namelijk het startlicht niet goed zien waardoor ik mij meer focuste op de rijders op de eerste rij. Gedurende de wedstrijd heb ik in de eerste bocht van


het circuit een inhaalactie gemaakt waardoor ik 18e stond, ik moest een heel gat dichtrijden om bij het volgende groepje te komen wat mij ook gelukt is. In de laatste ronde had ik nog een inhaalactie wat nek aan nek was maar ook dat gevecht wist ik te winnen waardoor ik als 17e over de streep kwam. Dat vond ik een verbetering vergeleken  met de kwalificatie, er was nog een uitvaller dus werd ik uiteindelijk 16e.

Toen we in het Park ferme stonden kwam er een andere rijder naar mij toe en zei dat ik hem voorbij was gegaan in een chicane waar ik rechtdoor ben geschoten dus heb ik hem zijn plek terug gegeven. Maar als we achteraf de beelden terug kijken kunnen we dit voorval nergens terug vinden (en we gebruiken twee camera's). Wat vervolgens wel wat in ons voordeel was was dat van de startopstelling van de tweede race weinig klopte waardoor ik afgezien van de terug gegeven plek, 5 plaatsen ben opgeschoten.

Gelukkig had ik in de tweede wedstrijd een betere start waardoor ik lekker mee kon komen en na een lekkere wedstrijd te hebben gehad met de nodige gevechten op de baan moesten we na de derde bocht van het circuit, vol in de remmen omdat er een zwaar ongeluk was gebeurt waarbij twee auto's tegen elkaar waren gereden bij het uitkomen van de snelste bocht van het circuit. Toen de rode vlag werd uitgehangen reden we allemaal rustig naar binnen en wachten we op nadere instructies. Omdat 75% van de race verreden was kwam er geen herstart.

Na een kwartier gewacht te hebben kwamen de race uitslagen en bleek dat de gecrashte coureurs niet achteraan stonden maar gewoon op de plaats waar ze stonden in de ronde voor de crash. De meningen zijn daarover verdeeld maar het is de keuze van de wedstrijdleider, en die moeten we respecteren. Gelukkig zijn beide coureurs er heelhuids vanaf gekomen.

Toen hebben we de boel ingepakt en hebben nog wat gegeten bij het restaurant daar en toen was mijn geweldige weekend alweer afgelopen.


 

 

 

Met sportieve groet,

Roy Haak




Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Willem (maandag, 31 oktober 2016 14:13)

    Tot mijn grote spijt lees ik jou verslag pas op 31 oktober, maar het is zeker niet minder boeiend. Ga zo door!