4e Racedag op het circuit van Meppen


Vrijdag 17 juni zijn we rond de klok van 18:00 uur vertrokken richting het circuit van Meppen. (Duitsland). Om ongeveer 18:45 uur kwamen we aan en hebben opa Willem, Robert, Allard en Jurgen de auto uitgeladen. Ik ging mij inschrijven en liet de auto alvast keuren terwijl de andere de tent gingen opzetten.

Toen dat allemaal klaar was zijn we met z'n allen een stukje gaan lopen naar de grote toren. Die je vanaf 15 km afstand van het circuit, al kan zien staan.


Nadat we nog even wat gedronken hebben zijn we gaan slapen. Gelukkig was het goed weer snachts. Konden Allard en Jurgen weer lekker buiten slapen.

Zaterdag 18 juni begon de dag om kwart voor acht. 

Na de briefing rond half negen, begon om half tien de eerste training. Deze training heb ik lekker rustig aan de baan leren kennen om mijn rempunten te vinden. Deze training verliep lekker.

De 2e training ging ik proberen steeds sneller te rijden en dat ging naar mijn idee best wel goed.

De tijdtraining was ik de hele tijd in gevecht met Blaak en zette ik mooie tijden neer. Na de tijdtraining kwam ik binnen en hadden we even pauze om wat te drinken en een broodje te eten. Toen de startopstelling kwam was ik toch een beetje teleurgesteld in mijzelf omdat ik de laatste tijd had neergezet. Het scheelde maar 0.201seconden op degene voor mij.

Op dat moment was ik echt enorm gemotiveerd om dat de éérste wedstrijd te gaan veranderen. Ik had een heel goede start en kwam in de éérste bocht in de top tien door. Na een super spannende wedstrijd te hebben gehad met veel gevechten en de hele tijd stuivertje wisselen met een groep van 4 coureurs ben ik als tiende de finish gepasseerd. Het was een enorm leuke wedstrijd en ik was enorm tevreden met die tiende plek in de eerste wedstrijd. 

Ik was dan ook klaar voor de tweede wedstrijd waar het wederom heel goed ging. Ik had ook nu weer een goede start en kwam weer lekker weg. 

Ik zat weer in hetzelfde groepje waar ik ook de  éérste wedstrijd mee in gevecht was.


Op het laatst had ik contact met Johan Leeuwenhagen (#99) waarbij ik wat blikschade opliep en een draagarm was verbogen waardoor de stand van de wielen (sporing) op 3 mm. uitspoor kwam te staan, wat een enorm negatieve invloed heeft op het rijgedrag van de auto. Gelukkig gebeurde dit in de laatste ronde van de tweede wedstrijd waar ik wederom als tiende ben gefinisht. We hadden maar een half uur om de schade zo goed mogelijk te herstellen en de draagarm weer recht te maken voordat de derde wedstrijd van start zou gaan.

Ook de derde wedstrijd had ik een super start en reed ik achter Rianne Bergman waar ik druk in gevecht was met een medecoureur. Ik werd daarbij op een gegeven moment van de baan getikt en kwam helaas als laatste de baan weer op. Ik wist toch nog terug te komen en raakte in een spannend gevecht met Frenk Mali. We reden bumper aan bumper tot ik op een gegeven moment een waarschuwingsvlag kreeg waarbij ik geen idee had wat ik had gedaan wat niet toegestaan is. De derde wedstrijd ben ik als elfde over de finish gekomen.

Roy in gesprek met de wedstrijdleiding (Rechts bovenin)
Roy in gesprek met de wedstrijdleiding (Rechts bovenin)

Toen ik na de wedstrijd mij bij de wedstrijdleiding moest melden werd er duidelijk wat ik had misdaan. Tijdens mijn gevecht met Frenk heb ik hem een "paar" keer op de achterbumper geraakt. Het feit dat ik van de baan getikt was waardoor ik weer van achteraan moest beginnen was even "vergeten" om doorgegeven te worden. Toen ik later met de desbetreffende baanmarshal stond te praten zei hij dat hij dat zeker wel gemeld had bij de wedstrijdleiding. We zijn toen samen naar de wedstrijdleiding gegaan en daar is het allemaal verder afgehandeld.

Al met al heb ik daar ook weer een super mooie dag gehad met enorm spannende wedstrijden op een super mooi circuit voor de PTC-cup.

Ik wil dan ook graag iedereen bedanken van het team, alle sponsoren en supporters voor het aanmoedigen. Zonder jullie was deze mooie racedag niet mogelijk geweest.


 

 

 

 

Met sportieve groet,

Roy Haak
Reactie schrijven

Commentaren: 3
 • #1

  Robbyrossie (zondag, 26 juni 2016 07:48)

  Super stukkie

 • #2

  Dolores Haak (zondag, 26 juni 2016 11:51)

  Het was heel spannend en hebben enorm genoten om jou ze zien rijden. Topper.

 • #3

  Willem v Dalen (vrijdag, 01 juli 2016 23:19)

  Deze wedstrijd verslagen zijn een leuke aanvulling op de site.Bedankt Roy.