vrije Training belgië, zolder 18 mei

Vanmorgen (woensdag 18-05-2016) ging om vier uur de wekker. Eerst maar eens even een kopje koffie erin om goed wakker te worden. We zouden om vijf uur vertrekken richting het circuit van Zolder (Belgi"e).

In de bus toch nog maar even tussen zes en zeven wat geslapen.

Om kwart voor negen kwamen we aan op het circuit waar ik blijkbaar al een keer geweest was, ik was toen vier jaar

oud en helemaal onder de indruk van race's met Mini  Coopers, maar helaas weet ik daar niets meer van.

Youri Verswijveren was net zijn tentje aan het opbergen toen wij aankwamen. Hij had daar een extra nachtje overnacht want hij had daar op dinsdag zelf een race gehad. Youri was zo


vriendelijk om een dagje langer te willen blijven om mij de baan te leren kennen en de rempunten met mij door te nemen.

Toen zijn we naar een plekje gereden waar we deze dag zouden staan. Daar hebben we de auto afgeladen zijn we wezen inschrijven.

Inmiddels was het tien uur geworden dus moesten we nog een uurtje wachten voor we de baan op mochten.

Om half elf het pak aan gedaan en de helm klaar gelegd.


Youri ging eerst zelf de baan op om te kijken waar de rempunten liggen met de Peugeot. Na een paar ronden kwam hij binnen en ging ik er naast zitten om te kijken hoe de baan loopt en waar de rempunten ongeveer liggen. Weer een paar ronden later ging ik zelf achter het stuur. Ik was wel een beetje zenuwachtig omdat het de eerste keer was dat ik op die baan reed en het toch wel redelijk druk was met auto's uit allerlei verschillende klasse. De eerste rondes verliepen goed, Youri had een snelle tijd neergezet en ik kwam daar toch al redelijk bij in de buurt.

Om twaalf uur moesten we van de baan af omdat er op het circuit van Zolder tussen twaalf en een absolute stilte moet zijn. 

We hebben toen de bochten en rempunten met elkaar besproken en heeft Youri mij nog wat tips


gegeven. Om een uur mochten we de baan weer op. Ik zat achter het stuur en we hebben een uur lang gereden. Omdat het steeds sessies waren van een uur hebben we om twee uur het kaartje voor het volgend uur opgehaald, de tank weer vol gegooid en weer de baan op gegaan.

Na een aantal ronden miste ik mijn rempunt bij de chicane en kwam verkeerd uit, waarbij ik met vier wielen los van de grond kwam (linker foto), daarbij is waarschijnlijk mijn handremkabel gebroken. Maar die ben ik de


hele dag niet nodig geweest dus dat scheelde weer. De rondes daarna ging het beter bij de chicane en kwam ik af en toe met het linker voorwiel los (rechter foto)

Verder heb ik constant gereden en veel kilometers gemaakt en veel geleerd.

Om vier uur ging Youri naar huis en ben ik nog doorgereden tot zes uur. Ik heb nog lekker veel kunnen rijden en mijn tijden kunnen verbeteren en de rempunten beter leren inschatten.

Om zes uur moest ik van de baan af omdat er net als tussen de middag, 's avonds na zes uur geen lawaai meer van de baan mag komen.

Om zes uur hebben we de boel weer ingeladen en de auto weer op de aanhanger gezet. Na nog even een lekker patatje te hebben gegeten (in Belgi"e natuurlijk) zijn we weer in de bus gekropen en zijn we aan de reis naar huis begonnen.

Ik heb goede moet en enorm veel zin voor de wedstrijd van zondag aanstaande (22-05-2016).

Youri bedankt en natuurlijk ook alle sponsoren, zonder jullie was deze mooie leerzame dag niet mogelijk geweest.

 

 

 

Met sportieve groet,

Roy Haak


Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Robbyrossie (zaterdag, 21 mei 2016 21:21)

    Super leuk verslag roy