2e racedag in de ptc-cup op het tt-circuit

Zaterdagavond 30 april zijn we rond een uur of zes vertrokken naar het TT-Circuit met onze Peugeot 107 op de aanhanger, eerst nog even Robert opgehaald uit Smilde.

Om zeven uur waren we op het circuit gearriveerd en hebben we ons gelijk ingeschreven. We probeerden een pitbox te krijgen maar we wisten niet dat je ook een pitbox kon reserveren,

dus stonden we met een drup aan onze neus op het circuit.

Maar eerst toch maar even de Peugeot laten keuren en deze is weer helemaal goed gekeurd. Dus de schade van de laatste wedstrijd was goed gerepareerd.

Toen moesten we nog beslissen wat we gingen doen en hebben besloten om de partytent uit Westerbork op te gaan halen en die op te zetten. Normaal doen we er wel even over om de tent op te zetten, maar zo lang hadden we niet de tijd. Met wat extra mankracht van Allard en Thomas (zijn vrienden van mij) was het binnen een half uur geklaard. Nog even de tent ingericht en dan naar huis om nog wat te gaan slapen.


Zondag 1 mei zijn we 's ochtens om zeven uur vertrokken naar het circuit om de laatste dingetjes te doen. Om kwart over acht was er onze briefing met in totaal 24 coureurs, en toen hebben we te horen gekregen dat er op één juni een trackday is op Spa Francorchamps, we bekijken nog even of we daar kunnen gaan rijden.

Na de briefing ben ik om half tien de baan op gegaan voor gelijk een kwalificatie training. Ik heb een tijd neer kunnen zetten van 2:28:519 en had goede grip en ook de afstelling was perfect.

De 1e race mocht ik als 18e totaal starten en stond 6e in de PTC-klasse. Het was een heel moeilijke start en ik was omsingelt door auto's dus kon eigenlijk geen kant op. Bij de eerste bocht ben ik deels mijn spiegel dan ook


verloren en kon dus niet aan de bestuurderskant achter mij kijken. Voor de rest ging de race goed, Na ongeveer vijf ronden werd er een code 60 ingelast wat inhoud dat we allemaal niet harder dan 60 mochten gaan rijden. De oorzaak hiervan was dat Huub Mali over de kop was geslagen. Na de code 60 kwam ik niet helemaal lekker weg waardoor ik een paar plekken verloor. Door de bochten juist aan te snijden en zo laat als mogelijk te remmen kon ik die paar verloren plekken toch wel weer goed maken. In de twee na laatste ronde heb ik met een medecoureur contact gemaakt waarbij ik een klein beetje blikschade opliep.

Uiteindelijk ben ik in de PTC- klasse als 4e geëindigd. Zelf vond ik de race helemaal niet lekker lopen en was niet erg tevreden over het verloop van de wedstrijd, maar toen ik binnen kwam en naar park fermé ging kreeg ik applaus door het team en supporters en kreeg ik te horen dat ik in de PTC-Cup als vierde was geëindigd.

 

 

 

In de grote pauze kwam Youri Verswijferen nog even om een paar goede tips te geven over de rempunten en instuurpunten op de baan, en hebben we nog even bijgepraat. We gaan nog een keer samen trainen op Assen. Dat word vast en zeker geweldig.

 

 

De tweede race mocht ik dus als vierde van de PTC-cup starten, ik kwam deze keer wel goed weg. Het was een geweldige race omdat ik constant in gevecht was in een groepje van vijf man, waaronder ook de over de kop geslagen Huub Mali die met een gesplinterde voorruit heeft gereden.

Ik heb veel gehad aan de tips die Youri mij gegeven had en mede daardoor heb ik mijn snelste tijd weer kunnen verbeteren naar 2:27:9 en ben van het groepje waar ik in reed als tweede geëindigd


en van de PTC-cup wederom als vierde onder de zwart wit geblokte vlag door gegaan.

 

Het was een geweldig mooie dag waar ik weer veel geleerd heb en heel veel plezier. 16 Mei is waarschijnlijk onze volgende training en 22 mei de volgende wedstrijd op het circuit van Zolder (België). Heb er nu al enorm veel zin in.

 

 

 

 

Met sportieve race groet,

Roy Haak


Reactie schrijven

Commentaren: 3
 • #1

  Willem van Dalen (maandag, 02 mei 2016 23:34)

  Beste Roy, ik moet toegeven dat ik wederom heb genoten van je tweede optreden in de PTC Cup van de ACNN op het TT circuit. BOVENDIEN LEES IK MET VEEL PLEZIER JE VERSLAG, GA ZO DOOR KOMT ALLEMAAL GOED.

 • #2

  Anoeska (maandag, 02 mei 2016 23:59)

  Beste Roy.
  Wat is dit weer leuk om te lezen. Zelfs hier op de bank blijf je geboeid om het verhaal in zijn geheel te willen lezen. Geweldig dat de rest van je team vanaf de zijlijn de spanning met je mee voelt, en als zij dan jou verwelkomen onder een applaus, zal dat zeker verdiend zijn.
  Ga zo door........en op naar de volgende race...

 • #3

  Robbyrossie (dinsdag, 03 mei 2016 16:13)

  Super leuk stukje weer.je kan zo bij de krant werken