1e Racedag in de ptc-cup op het TT-circuit

Vandaag (3 April 2016) zijn we vanmorgen om zeven uur vertrokken richting het TT-Circuit. We hadden gisteravond de auto al naar het circuit gebracht om hem door de technische controle te laten gaan en te voorzien van nieuw rubber.


De eerste race in de PTC cup zal vandaag gaan gebeuren. We begonnen uiteraard met de briefing voor alle coureurs. Het weer was goed maar de baan was tijdens de eerste vrije training toch nog wel nat, gelukkig was ik dat al wel een beetje gewend en had dan ook een zeer goede tiende plaats gereden.

Daarna volgde de tijdtraining en we gingen er van uit dat ook die nog wel nat zou verlopen maar gelukkig bleef het droog. Helaas konden we niet alle ronden voluit gaan om te proberen om een goede tijd neer te zetten om een goede startpositie te krijgen omdat een mede-coureur van de baan was geraakt en weggesleept moest worden. Toch heb ik nog wel een goede tijd weten neer te zetten en mocht vanaf startplek 13 gaan vertrekken, de eerste wedstrijd.

Ik zat er bij de start  van de eerste wedstrijd goed bij en het ging redelijk goed, tot het moment dat ik in de Ramshoek met een snelheid van ongeveer 165 km/h. van de baan gleed en vervolgens een heel eind door gleed over het asfalt door de grindbak vervolgens weer een strook asfalt en uiteindelijk tot stilstand kwam in de bandenstapel.

Gelukkig kon ik wel verder rijden. Met alleen wat blikschade en een heleboel grind in de bumper heb ik de race nog wel uitgereden en finishte mijn eerste race als laatste.


Willem en Robert hebben na de race het blikschade wat weten te herstellen en de Peugeot ontdaan van al het grind wat ik had meegenomen. Zodoende kon ik toch de tweede race ook weer aan de start verschijnen.

Peugeot ontdoen van grind
Peugeot ontdoen van grind
Peugeot ontdoen van grind

Ik moest de tweede race helemaal van achter starten omdat ik in de eerste race als laatste over de streep was gekomen. De tweede race ook weer goed van start gegaan en na de

eerste bocht had ik er al drie ingehaald.

Ik kwam in een groep van vier auto's en we waren erg aan elkaar gewaagd. Op een gegeven moment moesten we Huub Mali toch laten gaan en die liep een seconde of zeven uit. Ik was in een constante strijd verwikkeld met Dominique Kraan en Walter Sleegers wat een mooie strijd opleverde.

In de een na laatste ronde raakte een van beide met de neus van zijn auto mij vol in mijn deur. We

zijn met zijn drieën binnen 1,1seconde over de streep gekomen dus kun je voorstellen hoe dicht we bij elkaar reden. Helaas verloor ik in de laatste ronde in de Geert Timmer bocht nog een plaats doordat ik moest uitwijken voor een band die daar lag en kwam toch met een verbetering van mijn eigen snelste tijd als veertiende over de streep.

Toen ik na de wedstrijd uit de auto wilde stappen kreeg ik mijn deur niet open en heeft Wim Lohuis mij nog geholpen om uit de auto te komen.

 

Ik kijk dan ook terug op een topdag waarbij ik weer enorm veel geleerd heb en heb ervaren hoe spannend close-racen kan zijn.

We hebben de Peugeot op de terugweg naar huis dan ook gelijk bij onze sponsor Autoschade Ter Veer in Smilde afgeleverd.

Ik ben enorm blij dat ik kan racen en wil dan ook bij deze alle sponsoren hartelijk bedanken, en natuurlijk niet te vergeten alle supporters die mij deze dag ook weer hebben aangemoedigd.

 

Met sportieve race groet,

Roy Haak

Roy HaakReactie schrijven

Commentaren: 4
 • #1

  Alfred (maandag, 04 april 2016 22:56)

  Mooi geschreven Roy. Dit neem je allemaal weer mee naar de volgende races. Succes topper

 • #2

  robbyrossie (maandag, 04 april 2016 22:59)

  mooi stukje roy!
  1 mei gaan we weer knallen!

 • #3

  Willem van Dalen (maandag, 04 april 2016 23:22)

  Mooi verwoord Roy, in de vier stijd achter in het veld met jou heb ik genoten net zoals jij in 2010 kampioen werd in de kart. Jammer dat het toch even mis ging omdat door een........actie van een ander jij de dupe was. Beginnersgeluk was er dus niet. Maar wel een top debuut. Bedankt.

 • #4

  Anoeska (dinsdag, 05 april 2016 17:02)

  Mooi stukje. Leuk om te lezen hoe je de eerste race hebt ervaren. Dit alles neem je mee in de volgende race. Als die net zo spannend wordt.....wordt het een top seizoen. YOU CAN DO IT....AND GOOD LUCK